Organizatori i suorganizatori 1. Klopotec Traila Pitomača zahvaljuju svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji

Iza nas je 1. Klopotec Trail Pitomača 2022. na kojemu je sudjelovalo 271 trkač iz cijele kontinentalne Hrvatske i iz Mađarske te se u ime organizatora Općine Pitomača i suorganizatora: Turističke zajednice općine Pitomača, tvrtke Draft d.o.o., Komunalnog Pitomača d.o.o., Vodakoma, Plinkoma i Sportske zajednica Općine Pitomača, zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovaj događaj održi na zavidnoj razini. Prije svega, zahvaljujemo se našim volonterima i redarima, vatrogascima Vatrogasne zajednice općine Pitomača, Mjesnom odboru i žiteljima Sedlarice, Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj, Policijskoj postaji Pitomača, HGSS-u Orahovica, OŠ Petra Preradovića Pitomača, Pitomo aktivnima, domaćinima u kletima koji su se pobrinuli za osvježenje trkača, sponzorima i donatorima: Keindl sportu, Pitomačkoj pivovari, pekari Dergez, Podrumu Vineda, tvrtki Inter M j.d.o.o. cafe bar Ritual, tvrtki Tehnohit-hr, obrtu Brletić, MAMM destileriji, Chresno vinima, Fitness klubu Pitomača, OPG-u Branko Vidović, OPG-u Dvorski, OPG-u Barčan, trgovini Dijaković, vrtlariji Kološ, vlasnicima privatnih parcela koji su nam dozvolili da staze prolaze njihovim parcelama (Tomislav Fras, Đuro Kovačić, Darko Jurišić, Darko Rep i Alen Maresić) i svima ostalima koji su se uključili na bilo koji način.
Posebna zahvala svakako ide i svim sudionicima koji su nas oduševili svojom energijom i radi kojih smo ovo sve i organizirali.
Isto tako, ovim putem ispričavamo se svima oko neugodnosti vezanih za mjerenje vremena i startne brojeve. Prvi mačići se u vodu bacaju, pa je tako i većina naših startnih brojeva, osvježena vatrogasnim šmrkom, ostala na nekom šumskom puteljku. Sukladno tom, tehnički je dio mjerenja vremena, unosa podataka, brojeva i vremena, kao i podizanje istih na internetsku stranicu Stotinku, suočen sa nizom pogrešno unesenih rezultata, ali i konačnih plasmana. Nakon prikupljanja svih podataka, analize i unosa, neke su se kategorije razlikovale u odnosu na rezultate izrečene u subotu. Zbog tog se najiskrenije ispričavamo te se za buduće događaje zasigurno okrećemo elektroničkom mjerenju vremena. Također, uvažavamo i sve vaše primjedbe i prijedloge vezane za kontrolne točke i obaveznu opremu.
Klopotec Trail održan je kao projektna aktivnost EU projekta “EAGLE” (Enhancing the Adventure Generating Local Environment Pitomača-Pecs),  odobrenog za financiranje u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.