VIDOVO 2022. Brojni posjetitelji uživali u Danu otvorenih vrata i izložbi fotografija Vesne Bajić u Kladarama

DSC0057

U subotu 11. lipnja, u sklopu proslave Dana općine Pitomača, u Kladarama su održani Dani otvorenih vrata Udruge odnosno Etno zbirke „Bakina Priča“ te ujedno i otvorenje izložbe slika pod nazivom „Umjetnost i tradicija“ autorice Vesne Bajić, a koju je službeno otvorio voditelj općinskog Odsjeka za društvene djelatnosti Marinko Barčan.

Između ostalih, na otvorenju izložbe nazočili su i načelnik općine Pitomača Željko Grgačić u pratnji zamjenika Marina Aragovića i predsjednik Općinskog vijeća Rikard Bakan.

– Dane otvorenih vrata i izložbu naše članice Vesne Bajić organizirali smo kako bi se šira javnost upoznala s radom naše Udruge, a samim time i razgledala izložbu te ujedno i našu Etno zbirku „Bakina priča“. Ponosni smo da smo našim aktivnostima potaknuli puno ljudi da dođu i podrže nas. Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji dana otvorenih vrata i same izložbe – rekla je predsjednica Udruge Majda Kodžaga.

Brojni posjetitelji tako su mogli uživati u prekrasnim radovima ove samostalne umjetnice iz Pitomače koja ljubav prema slikanju i tradiciji njeguje još od malih nogu. Od slika naslikanih akrilom pa sve do tradicionalnih ‘ostruganih’ pisanica, krasi Etno zbirku u Kladarama koja ponosno čuva svoje običaje i tradiciju.

Izložba se može razgledati uz prethodnu najavu do 11. srpnja.

(www.icv.hr, ib, foto: P. Bajić, Foto Begović)