5. Dani Petra Preradovića – Općina Preko

Interpretacijski centar Kuća Petra Preradovića i Likovni klub Duga gostovali su u Općini Preko povodom obilježavanja 5. Dana Petra Preradovića. Drugu godinu suradnje obilježili smo izložbom 25 pitomačkih umjetnika koji su prikazali Petrov rodni kraj.

-Iako živimo u različitom podneblju, vežu nas kultura i ljubav prema umjetnosti, a najviše riječi koje nam je u naslijeđe ostavio veliki pjesnik Petar Preradović. One su i danas, nakon gotovo 180 godina od prvog objavljivanja budnice “Zora puca, bit će dana”, žive i svjedoče o duhu hrvatskoga naroda, istaknuo je načelnik Općine Preko Jure Brižić.

U programu otvorenja sudjelovao je KUD Sv. Ante iz Lukorana, a Udruga žena Luzor iz Preka posjetitelje je počastila fritama.

Izložba će biti otvorena do 21. 7. 2022. godine.

Osim toga, posjetili smo i Mali Lukoran gdje se nalazi ljetnikovac obitelji de Ponte, mozaik klupa Petra i Pavice, Petrova bista i Petrov park.

Ovim putem, još jednom, zahvaljujemo POU Dom na žalu i Općini Preko.

FOTOGALERIJA

O samom događaju možete čitati i na: https://www.nasiskolji.hr/2022/07/02/pitomacki-slikari-donijeli-u-preko-dasak-rodnoga-kraja-petra-preradovica/

Kuća Petra Preardovića Grabrovnica