Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja: Nagradu za najbolji tekst “Drago Britvić” osvojile skladbe Aleksandra Horvata i Ljerke Hegedušić

NAGRADA BRITVIĆ 2022

I ove godine Udruga Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja dodijelila je nagradu „Drago Britvić“ za najbolji tekst. Nagrada se dijelila u dvije kategorije: tekst na kajkavskom narječju i tekst na standardnom ili književnom hrvatskom jeziku.

Prva nagrada za najbolje napisan tekst na kajkavskom narječju 29. izdanja Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja pripala je Aleksandru Horvatu sa skladbom „Pod brezom“ u izvedbi Kvarteta Gubec uz Tamburaški orkestar HRT-a, druga nagrada pripala je Milanu Maksimilijanu Herceg za skladbu „Ljubav i Drava“ u izvedbi Bojana Jambrošića dok je treća pripala Gordani Lach za skladbu „Črlena roža“ a u izvedbi Etno Duo Goga i Željko.

Prvu nagradu za najbolji tekst na standardnom ili književnom hrvatskom jeziku osvojila je Ljerka Hegedušić sa skladbom „Svoju Dravu ja u srcu nosim“ u izvedbi Hrvoja Hegedušića, drugo mjesto osvojili su Barbara Petanjak i Nikola Kristić sa skladbom „Željan sam je ja ostao“ u izvedbi Marka Vukesa, dok je treće mjesto pripalo je Jadranki Smiljanec sa skladbom „Daljina se suzom plaća“ u izvedbi Gašo banda.

Nagrade su uručili izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora Gordana Jandrokovića, saborski zastupnik Josip Đakić, zamjenik župana virovitičko-podravskog Marijo Klement i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić.

FOTOGALERIJA

(www.icv.hr, ib; Foto Begović)