Ugovorena izgradnja nove skele Križnica

11

Općinski načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić potpisao je Ugovor za izgradnju nove skele Križnica vrijedan 6.830.250,00 kuna s PDV-om s isporučiteljima zajednicom ponuditelja Marina studio d.o.o i  Obrt studio 360 iz Zagreba.

Predmet Ugovora je gradnja i isporuka novog plovila i to skele minimalne nosivosti od 30 tona, koja će služiti za prijevoz 50 odraslih putnika, robe i vozila s jedne obale na drugu obalu rijeke Drave. Značajni je to dio projekta Izgradnje nove skele Križnica koji uključuje još i nadzor nad gradnjom plovila, projektiranje, reviziju, stručni nadzor i izgradnju čeličnih stupova i užeta na obalama rijeke Drave ukupno vrijedan oko 7,95 mil kn s PDV-om.

Izgradnja nove skele „Križnica“ projekt je koji će omogućiti daljnju sigurniju prometnu komunikaciju između naselja Križnica i ostalih dijelova Općine Pitomača u Virovitičko-podravskoj županiji. Osim osiguravanja prometne povezanosti jedan od najznačajnijih elemenata izgradnje nove skele je povećanje sigurnosti putnika i djelatnika koji vrše usluge prijevoza zbog sve većeg prometa i dotrajalosti postojeće skele. Izgradnjom nove skele osigurat će se veća sigurnost plovidbe, ekološki prihvatljiviji prijevoz te veća učinkovitost u radu.

Izvore financiranja predmetnog projekta predstavljaju bespovratna sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti RH 2021.-2026. (72%) te nacionalna sredstva koja uključuju sredstva Javne ustanove Lučke uprave Osijek (13,5%), Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (13%) te sredstva iz lokalnog proračuna Općine Pitomača (1,5%).

IMG 20220801 0955277 scaled

N1022