Završna konferencija Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II

U ponedjeljak 29. kolovoza 2022. godine u poduzetničkom inkubatoru u Kladarama 19c, s početkom u 12:00 h održana je završna konferencija projekta “PSS – Pomoć za sretniju starost”.

Završnoj konferenciji prisustvovali su direktor DRAFT-a d.o.o. Davor Deskar, socijalna radnica ispostave Pitomača Kristina Drpić i Katarina Grahovac. Domaćini su bili Marica Kovačev predsjednica Udruge umirovljenika Hrvatske općine Pitomača, voditeljica projekta „PSS – Pomoć za sretniju starost” Željka Kovač i projektna asistentica-administratorica Antonela Skec. Završnoj konferenciji prisustvovali su terenski koordinatori te sve gerontodomaćice koje su sudjelovale u projektnim aktivnostima.

Nositelj projekta je Udruga umirovljenika Hrvatske Općine Pitomača, koja je s partnerima Općina Pitomača, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Virovitica, Centrom za socijalnu skrb Virovitica pripremila i osigurala potrebne kapacitete za uspješnu i kvalitetnu provedbu projektnih aktivnosti.

Provedenim projektnim aktivnostima ciljna skupina žena prošla je kroz program osposobljavanja te zaposlenjem kao gerontodomaćice pružena je potpora i podrška krajnjim korisnicima odnosno osobama u nepovoljnom položaju na području općine Pitomača.

Kroz fazu II projekta bilo je zaposleno 25 žena koje su skrbile o minimalno 150 korisnika, odnosno starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju te jedan asistent projektnih aktivnosti i dva terenska koordinatora

Uspješno odobreni projektni prijedlog pripremila je tvrtka Draft d.o.o. te se svi skupa nadamo brzom početku provedbe faze III projektnih aktivnosti.

 

Podijeli...
Back to top
Skip to content