Aglomeracija Pitomača: Započeli radovi na dogradnji i rekonstrukciji postrojenja za počišćivanje otpadnih voda

Projekt aglomeracije Pitomača pod nazivom “Sustav odvodnje i pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Pitomača” koji se provodi na području općine Pitomača pri samom je kraju, a s tim je početkom kolovoza započeo i drugi projekt u sklopu aglomeracije pod nazivom “Dogradnja i rekonstrukcija postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Pitomača”.

Predmet ovog projekta je rekonstrukcija dovodnog kolektora te rekonstrukcija i dogradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Pitomača na 2. stupanj pročišćavanja kapaciteta 9.000 ES.

-Početkom kolovoza započeli su radovi na rekonstrukciji i dogradnji uređaja za pročišćivanje otpadnih voda. Tu se podrazumijeva i dogradnja 560 metara dovodnog kolektora koji će voditi sve do novog uređaja. Kolektor kreće s izgradnjom od ulice Ljudevita Gaja pa sve do uređaja. Uređaj će biti najnovijeg i najmodernijeg tipa, a trenutno na uređaju imamo prvi stupanj pročišćavanja otpadnih voda što znači mehanički stupanj. U provedbi ovog projekta uređaj će dobiti biološko pročišćavanje otpadnih voda, odnosno drugi stupanj pročišćavanja otpadnih voda. Na samoj lokaciji uređaja se nalazi i upravna zgrada koja će biti rekonstruirana i dograđena. Tamo će se nalaziti i dva aeraciona bazena, a postojeći dio će se nakon izgradnje novog dijela srušiti i na taj način će općina Pitomača dobit novi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda – rekao je direktor Vodakoma d.o.o. Antonio Vidović.

Ovim projektom, dakle, rekonstruirat će se dovodni kolektor, te će se izgraditi biološki dio počišćivanja, završne građevine, objekt obrade viška mulja, sustav obrade otpadnog zraka za cjelokupno postrojenje, a pročišćivanje voda će se provoditi putem kombinacije mehaničkog i kemijskog čišćenja.

Vrijednost ovog projekta iznosi 35.200.995,83 kuna (bez PDV-a), a radove izvodi tvrtka Esotech d.d. iz Slovenije.

(www.icv.hr, ib)

Podijeli...
Back to top
Skip to content