Dodijeljeni Ugovori o sufinanciranju za „Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića“

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Željka Josić, dr.med., uručila je predstavnicima gradova i općina Ugovore o sufinanciranju za „Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića“ prema Programu podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022. godini, a sukladno Odluci o raspodjeli financijskih sredstava za projekte usmjerene na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022. godini od 26. kolovoza 2022. godine, objavljenoj na mrežnim stranicama SDUDM-a.

Ukupan iznos osiguranih sredstava za ovaj Poziv iznosi 10.993.694,00 kn. Uzimajući u obzir stalnu potrebu za poboljšanjem materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima, Središnji državni ured za demografiju i mlade raspisao je i ove godine Poziv te na taj način sufinancirao 96 objekata dječjih vrtića u potrebi uređenja vanjskih terena, igrališta i sportskih dvorana dječjih vrtića kako bi se omogućila raznolikost prostora za igru te doprinijelo poboljšanju sigurnosti djece u prostorijama objekta i izvan njega.

Ugovor o sufinanciranju Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, Željka Josić, dr.med. uručila je zamjeniku općinskog načelnika gosp. Marinu Aragoviću, te su za „Projekt ulaganja u objekt dječjeg vrtića“ Općini Pitomača odobrena sredstva u iznosu od 167.712,00 kuna. Odobrenim projektom financirati će se uređenje i opremanje igrališta koja su dio dječjeg vrtića u Pitomači čime se doprinosi poticanje demografske i obiteljske politike kroz razvoj i unapređenje postojećih kapaciteta dječjih vrtića kako bi se omogućila raznolikost prostora za igru te doprinijelo poboljšanju sigurnosti djece u prostorijama objekta i izvan njega.

Izvor: https://demografijaimladi.gov.hr/vijesti-4693/dodijeljeni-ugovori-o-sufinanciranju-za-projekt-ulaganja-u-objekte-djecjih-vrtica/6612

Podijeli...
Back to top
Skip to content