Paljenjem svijeća i polaganjem cvijeća na grobove poginulih branitelja te spomen obilježja iz Domovinskoga rata, obilježen blagdan Svih svetih na području općine Pitomača

U povodu blagdana Svih svetih kod spomen obilježja u Pitomači, položeni su vijenci i upaljene svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana.

Uz molitvu župnika Siniše Preinera, te nazočnost načelnika Općine Željka Grgačića i njegovog zamjenika Marina Aragovića, počast su odali i predstavnici Hrvatske vojske i Ministarstva unutarnjih poslova, predstavnici općinskih ustanova: Dječjeg vrtića Potočnica, Komunalnog Pitomača, Vodakoma i Plinkoma, članovi pitomačkog Općinskog vijeća, djelatnici Općine i obitelji poginulih branitelja.

Delegacija je obišla groblje u Pitomači, spomen obilježje u Kladarama, mjesna groblja u Turnašici, Sedlarici, Velikoj Črešnjevici i Grabrovnici gdje su položili vijence i upalili svijeće, a zatim je u 11 sati u crkvi Svetog Vida održana sveta misa za poginule u Domovinskom ratu.

 

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)

Podijeli...
Back to top
Skip to content