U Starom Gracu će se obnoviti stara škola i u njoj će, u budućem vrtiću mjesto pronaći 56-ero mališana

IMG 9366

Novi projekti stižu u Virovitičko-podravsku županiju. Na Danima poljoprivrede u Puli, predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, uz nazočnost virovitičko-podravskog župana Igora Androvića i pročelnika za gospodarstvo i poljoprivredu VPŽ Bojana Mijoka, uručili su ugovore iz mjera 7.4.1., i 4.1.1., među kojima su bila i tri projekta s područja Virovitičko-podravske županije.

Tako će se u Špišić Bukovici, kroz projekt rekonstrukcije, dograditi postojeći vrtić u kojem će tada, u „jasličkim skupinama“ mjesto pronaći 50-ero djece. Projekt je to vrijedan 7.515.600,00 kuna, financiran je u stopostotnom iznosu, a ugovor je preuzeo načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler. Istodobno, u Starom Gracu rekonstruirat će se „stara područna škola“ u kojoj će biti budući vrtić vrijedan 5.903.336,56 kuna. Sredstva su dodijeljena u stopostotnom iznosu, a u vrtiću će mjesto pronaći 56 mališana. Ugovor je preuzeo zamjenik načelnika Općine Pitomača Marin Aragović.

Osim toga, korisniku Lijeska-Corylus Avellana consulting team iz Pčelića, dodijeljeno je 739.366,82 kune za podizanje i opremanje trajnog nasada šljive i lijeske na području Pivnice i Pčelića. Potpora je dodijeljena u 50-postotnom iznosu. Ugovor je preuzeo Krunoslav Jakopina.

IMG 9406

FOTOGALERIJA

(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)