ZZ Quartet priredio sjajan jazz koncert u Pitomači

Centar za kulturu „Drago Britvić“ organizirao je koncert ZZ Quartet-a koji je održan u ponedjeljak 10. listopada u Domu kulture u Pitomači.

ZZ quartet čine četiri popularna i iskusna jazz glazbenika – legendarni Adam Nussbaum na bubnjevima, Makedonac Martin Gyankovski na kontrabasu, Talijan Simone Zanchini koji je jedan od najpoznatijih svjetskih inovativnih jazz harmonikaša čija su glazbena istraživanja prešla sve granice suvremene glazbe i koji često kombinira akustično i elektroničko sviranje te Zagrepčanin Ratko Zjača, jazz gitarist koji neprestano i neumorno gradi vlastiti stil i zvuk. Surađivao je s brojnim poznatim jazz glazbenicima kao što su Randy Brecker, Benny Bailey, Gary Peacock i Reggie Workman. Zjača je i predavač na mnogim poznatim jazz akademijama te je, uz pokojnog Boška Petrovića i Matiju Dedića, naš daleko najpoznatiji i najcjenjeniji jazzer u svijetu.

Prije koncerta, priliku družiti se s vrhunskim glazbenicima, čuti njihov put do svjetskih glazbenih scena, te doživjeti i osjetiti moć improvizacije, imali su i učenici glazbene škole dr. Marijana Jergovića iz Pitomače.
Podijeli...
Back to top
Skip to content