U Grabrovnici održana promocija nosača zvuka “Dečki, kak me hiče” Mladena Medaka Gage

U četvrtak 10. studenoga u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici održana je promocija nosača zvuka “Dečki, kak me hiče” poznatog Bjelovarčanina Mladena Medaka Gage. Glazbeno-zabavni program koji je održan na promociji izveo je sam autor, a o Gaginom stvaralaštvu, nastupima na festivalu i CD izdanju govorili su Marinko Barčan i Darko Dervišević koji je i urednik CD-a.

Kantautor, šansonjer, satiričar i humorist nakon niza objavljenih singlova odlučio ih je objediniti na jednome mjestu pa se tako na ovom nosaču zvuka nalazi 12 autorskih skladbi otpjevane na kajkavskom narječju, a koje su izvedene na Glazbenom festivalu Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača.

“Dečki, kak me hiče” je album prepun humora, satire, i dvosmislenih tekstova tako da slušatelja već na prvo slušanje iznenađuje Medakova duhovitost, humor i lakoća izvedbe. U njegovim tekstovima ima dosta erotike koja je uvijek dobro i umjereno dozirana. Glazbeni temelji svih melodija su narodni, većinom iz podravskog podneblja, gdje se miješaju mađarski čardaši i podravske polke.

Zato je Mladen Medak Gaga često viđen gost na svim festivalima kontinentalne Hrvatske (Krapina, Pitomača, Požega) kojima je baza stvaralaštva hrvatska tradicionalna glazba.

(www.icv.hr, ib)

Podijeli...
Back to top
Skip to content