U Grabrovnici održana promocija nosača zvuka “Dečki, kak me hiče” Mladena Medaka Gage

U četvrtak 10. studenoga u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici održana je promocija nosača zvuka “Dečki, kak me hiče” poznatog Bjelovarčanina Mladena Medaka Gage. Glazbeno-zabavni program koji je održan na promociji izveo je sam autor, a o Gaginom stvaralaštvu, nastupima na festivalu i CD izdanju govorili su Marinko Barčan i Darko Dervišević koji je i urednik CD-a.

Kantautor, šansonjer, satiričar i humorist nakon niza objavljenih singlova odlučio ih je objediniti na jednome mjestu pa se tako na ovom nosaču zvuka nalazi 12 autorskih skladbi otpjevane na kajkavskom narječju, a koje su izvedene na Glazbenom festivalu Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača.

“Dečki, kak me hiče” je album prepun humora, satire, i dvosmislenih tekstova tako da slušatelja već na prvo slušanje iznenađuje Medakova duhovitost, humor i lakoća izvedbe. U njegovim tekstovima ima dosta erotike koja je uvijek dobro i umjereno dozirana. Glazbeni temelji svih melodija su narodni, većinom iz podravskog podneblja, gdje se miješaju mađarski čardaši i podravske polke.

Zato je Mladen Medak Gaga često viđen gost na svim festivalima kontinentalne Hrvatske (Krapina, Pitomača, Požega) kojima je baza stvaralaštva hrvatska tradicionalna glazba.

(www.icv.hr, ib)