U Pitomači u tijeku 14. sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

VLADA U PITOMACI

U tijeku je 14. sjednica Savjeta za za Slavoniju, Baranju i Srijem kojom predsjeda premijer Andrej Plenković, a koja se održava u Pitomači.

Uoči sjednice premijer Andrej Plenković i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, u pratnji domaćina župana virovitičko-podravskog Igora Androvića i načelnika Pitomače Željka Grgačića te predsjednika Uprave Spider grupe Denisa Nemčevića, obišao je pogon tvrtke Herbarium u Kladarama i ondje održao radni sastanak.

Na dnevnom redu sjednice su informacije o mogućnostima ulaganja na području Slavonije, Baranje i Srijema u financijskoj perspektivi 2021.-2027., zatim ulaganja i nove mogućnosti do 2027. u poljoprivredi i ribarstvu te ulaganja iz Europskog socijalnog fonda, nove mogućnosti za jedinice lokalne i regionalne samouprave u okviru ESF+ te najava poziva za izgradnju i opremanje centara za starije osobe iz Nacionalnog programa oporavka i otpornosti.

Nakon sjednice uručit će se niz ugovora.

Do sada su sjednice Savjeta održane u Osijeku, Požegi, Slavonskom Brodu, Virovitici, Vinkovcima, Belom Manastiru, Pakracu, Novoj Gradiški, Orahovici, Vukovaru, Našicama, Pleternici i Okučanima, a osnovan je 2017. godine kao savjetodavno tijelo na području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru “Projekta Slavonija, Baranja i Srijem”.

Uz premijera Plenkovića, sjednici Savjeta nazoče i ministri, župani pet slavonskih županija, među kojima virovitičko-podravski Igor Andrović i osječko-baranjski Ivan Anušić. S područja Virovitičko-podravske županije na sjednici su bili i saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, državna tajnica u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Sanja Bošnjak, gradonačelnici Virovitice i Orahovice Ivica Kirin i Saša Rister, zamjenik gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić, načelnik Pitomače Željko Grgačić, kao i zamjenik župana virovitičko-podravskog Marijo Klement, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Dinko Begović, ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač, županijske pročelnice i pročelnici Jasna Abramović, Melita Sirovica i Bojan Mijok te voditeljica Predstavništva Slavonije, Baranje i Srijema u Bruxellesu Renata Taušan.

FOTOGALERIJA

(www.icv.hr, mp, foto: K. Toplak)