Održano još jedno Vincekovo na Kladarskem bregu: Posjetitelji uživali uz tamburaše i vrhunsku kapljicu

IMG 0844 Custom

Blagdan svetog Vinka ovog vikenda obilježio se u brojnim vinogradima, pa tako i danas (subota) na Kladarskem bregu. Naime, Općina Pitomača, Turistička zajednica Općine Pitomača i tvrtka Draft d.o.o., u suradnji s Udrugom vinogradara, podrumara i voćara “Aršanj” Pitomača, povodom obilježavanja blagdana sv. Vinka za sve ljubitelje dobre kapljice organizirala je Vincekovo na Kladarskem bregu.

Obilježavanje Vincekova započelo je Vincekovim hodancijama na kojima je sudjelovalo oko 30-ak hodača koje nije spriječilo ni hladno snježno vrijeme, pa su tako od Društvenog doma u Sedlarici prohodali četiri kilometara dugu stazu, sve do Kladarskog brega, gdje su sudionici prisustvovali ceremoniji obrezivanja i posvete vinove loze.

Nakon hodancija i okupljanja na izletištu TIC Klopotec, započela je tradicionalna ceremonija gdje je vinski biskup Tomislav Lovreković posvetio vinograd i održao ceremonijal obrezivanja i posvete vinove loze čime se simbolično obilježava početak radova u vinogradima.

–  Vincekovo u Kladarskem bregu ove se godine održalo tako da smo imali Vincekove hodancije u organizaciji Turističke agencije Draft d.o.o. i naravno samo Vincekovo, odnosno ceremoniju koja se održala na novom opremljenom Turističko-informativnom centru Klopotec. Osim što smo u organizaciji imali i stare partnere, Udrugu umirovljenika Općine Pitomača i Udrugu vinogradara, pridružili su nam se i privatnici što nas posebno veseli. Sretni smo da se na našem Kladarskem bregu događaju ovakve manifestacije i da smo ostvarili dugogodišnji san, a to je da ovdje imamo novu turističku atrakciju zajedno s novim vinskim podrumom. Ovo je samo jedan u nizu događanja koji će se ovdje održati, a kroz cijelu nas godinu očekuju brojne manifestacije i vjerujem da ćemo imati sve više posjetitelja – rekla je direktora Turističke zajednice Općine Pitomača Ivona Pankaz.

Uz brojne posjetitelje, ceremoniji je nazočio i saborski zastupnik Josip Đakić, a nakon iste posjetitelji su uz vrhunsku “kapljicu” i bogatu gastro ponudu uživali uz Tamburaški sastav Frontmeni i Udrugu umirovljenika Hrvatske Općine Pitomača koji su se pobrinuli za dobru zabavu.

FOTOGALERIJA

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)