Gerontodomaćice započele s radom kroz program Zaželi – program zapošljavanja žena faza III, Projekt “sretnija starost”

U utorak 1.2.2023.godine u prostorijama Općine Pitomača općinski načelnik Željko Grgačić je uručio ugovore o radu za 25 gerontodomaćica s područja općine Pitomača te se tako počelo s radom oko pomoći i skrbi starijih osoba, kao i osoba u nepovoljnim životnim uvjetima.

Zaposlenjem 25 gerontodomaćica i njihovim radom u lokalnoj zajednici utjecati će se na povećanje zapošljivosti što će u konačnici rezultirati smanjenjem nezaposlenosti i borbom protiv siromaštva. Ovim projektnim aktivnostima zaposlen je jedan terenski koordinatoa te jedan projektni asistent/administrator.
Nakon potpisivanja ugovora o radu gerontodomaćice su počele s radom, odnosno s pružanjem usluga pomoći u dostavi namirnica, pomoći pri pripremi obroka, pomoći u održavanju čistoće stambenog prostora, pomoći pri oblačenju i svlačenju te brigu o higijeni, pomoći u socijalnoj integraciji te ostale poslove pomoći starijima i bolesnima s područja općine Pitomača.

Projekt je odobren u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom “Sretnija starost” financiranog u okviru Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014 – 2020.

Nositelj projekta je Općina Pitomača, koja je s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Virovitica pripremila i osigurala potrebne kapacitete za uspješnu i kvalitetnu provedbu projektnih aktivnosti.

Projektnu dokumentaciju je uspješno izradila i prijavila  tvrtka „DRAFT“ d.o.o.

DSCN2358 DSCN2357