IN MEMORIAM Preminuo Ivan Jurič, dugogodišnji voditelj Odreda izviđača “Bilogorci” iz Sedlarice

Ivan Juric

U 77. godini života danas (utorak) je preminuo Ivan Jurič, dugogodišnji voditelj Odreda izviđača “Bilogorci” iz Sedlarice, naselja u općini Pitomača.

-U velikoj tuzi vas obaviještavamo da nas je danas u 77. godini napustio naš učitelj, voditelj, ali prije svega veliki čovjek i prijatelj Ivan Jurič. Našeg Iveka su poznavali svi u ovom kraju, a posebno će ostati u sjećanju svih izviđača, njih čak 384, koje je vodio tijekom 50 godina. Bio je uzor svima nama, uvijek otvorena srca, dobrog raspoloženja i vedrog duha. Ivek, odmori se, zaslužio si – stoji u objavi Mjesnog odbora Velika Črešnjevica.

Odred izviđača “Bilogorci” prošle je godine obilježio 50 godina postojanja. Osnovan je 1972. godine s ciljem njegovanja i promicanja izviđačkih aktivnosti i druženja djece s izviđačkim skupinama diljem Hrvatske i zemalja u okruženju te upoznavanja sa znamenitostima svog kraja i svoje domovine. Tijekom ovih 50 godina, pod vodstvom Ivana Juriča, “Bilogorci” su sudjelovali na brojnim natjecanjima i druženjima te osvojili brojne nagrade. U Pitomaču su i redovito donosili betlehemsko svjetlo kao simbol mira, ljubavi i nade.

Kampiranje, ljetovanje, noći pod zvjezdanim nebom, upoznavanje raznih kultura i prihvaćanje razlika samo je dio onoga što su brojne generacije doživjele i naučile pod njegovim vodstvom. Njegovao je ono najbitnije – ljubav i odgovornost prema vlastitoj osobi, drugima i prirodi…

Posljednji ispraćaj bit će u petak, 3. ožujka u 10:40 sati na zagrebačkom Mirogoju.

(www.icv.hr, MO Velika Črešnjevica, foto: arhiva)