U Grabrovnici održana prva edukativna radionica u sklopu projekta „Aktivni i perspektivni u svojoj zajednici“

IMG 0277

U petak 24.2. u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici je održana prva edukativna radionica u sklopu projekta „Aktivni i perspektivni u svojoj zajednici“ kojeg provode Čuvarice kulturne baštine Kladare u partnerstvu s Udrugom žena „Guščarice“ Grabrovnica i Općinom Pitomača.

Kroz radionicu, koju je vodila Majda Kodžaga, sudionici su mogli naučiti kako postati mladi poduzetnik, koji su to potencijali ruralnog turizma, što je važno razvoj ruralnog turizma i održivi razvoj te koje su mogućnosti besplatnog financiranja za mlade.

– Na ovoj edukativnoj radionici moglo se saznati što je sve potrebno za pokretanje poslovanja, a uz to i koje su mogućnosti bespovratnih financiranja, kao što su mjere Hrvatskog zavoda za zapošljavanje ili crowdfunding platforma, odnosno nekakva bespovratna sredstva za mlade poljoprivrednike koji već i jesu poduzetnici pa mogu iskoristiti poneku mjeru za proširenje poslovanja i tako ostvariti bespovratna sredstva – rekla je voditeljica radionice Majda Kodžaga.

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)