Održana početna konferencija Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza III, projekt „Sretnija starost“

Pocetna konferencija

U utorak 7. veljače 2023. godine u poduzetničkom inkubatoru u Kladarama 19c, s početkom u 12:00 sati održana je početna konferencija projekta “Sretnija starost”.

Početnoj konferenciji domaćini su bili direktor tvrtke DRAFT d.o.o. Davor Deskar, općinski načelnik Željko Grgačić, i voditeljica projekta „Sretnija starost” Željka Kovač. Na početnoj konferenciji prisustvovali su terenski koordinator, projektna asistentica – administratorica  te 25 novozaposlenih gerontodomaćica.

Nositelj ovoga hvale vrijednog projekta je Općina Pitomača koja s partnerima, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Virovitica, priprema i osigurava potrebne kapacitete za uspješnu i kvalitetnu provedbu projektnih aktivnosti.

Projektom „Sretnija starost“ zaposleno je 25 žena – gerontodomaćica. Ugovor o radu na određeno puno radno vrijeme gerontodomaćice su potpisale  u srijedu 1.2.2023.godine te su tim danom počele pružati potporu i podršku za 150 krajnjih korisnika na području općine Pitomača. Ciljanim skupinama žena omogućeno je zaposlenje u lokalnoj zajednici kojim će se doprinijeti smanjenju nezaposlenosti i siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost.

Uspješno odobreni projektni prijedlog pripremila je i prijavila tvrtka Draft d.o.o. te se svi skupa nadamo uspješnoj provedbi projektnih aktivnosti.

Projekt se provodi 8 mjeseci, a odobren je od strane nadležnog tijela Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III ” koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda, Operativni program: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta je 1.232.750,00kn (163.614,00 eura), a bespovratna sredstva čine 100% vrijednosti projekta.

Roll up i potpisna lista