Općina Pitomača potpisala ugovore s udrugama u kulturi: Dodijeljeno im 50 tisuća eura

IMG 0763

Općina Pitomača s predstavnicima udruga u kulturi danas (srijeda) je potpisala ugovore za planirane programe i projekte u 2023. godini za koje je iz proračuna izdvojila 50 tisuća eura.

Programi/projekti udruga odabrani su temeljem pristiglih prijava na Javni natječaj za financiranje javnih potreba Općine Pitomača u području kulture za 2023. godinu temeljem čega je odobreno financiranje programa ili projekata 11 prijavitelja.

– Drago nam je da smo se kao i svake godine okupili na potpisivanju Ugovora o sufinanciranju javnih potreba u kulturi. Zahvaljujemo se svim udrugama i njihovim članovima koji svoje slobodno vrijeme nesebično poklanjaju očuvanju i promociji kulture života i rada naše općine – poručuju iz Općine.

Sredstva za financiranje javnih potreba u kulturi za 2023. godinu dodijeljena su KUD-u „Petar Preradović“ Grabrovnica, KUD-u „Marijan Pavleković Pajo“ Otrovanec, HPGD-u „Sloga“ Pitomača, Limenoj glazbi Pitomača, Likovnom klubu „Duga“ Pitomača, Udruzi žena Dinjevac, Udruzi žena „Guščarice“ Grabrovnica, KUD-u „Podravska“ Starogradački Marof, Udruzi „Čuvarice kulturne baštine“ Kladare, Glazbenom festivalu Pjesme Podravine i Podravlja te HPD-u „Rodoljub“ Virovitica.
(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)