Pitomača, Trg kralja Tomislava 5 (ispred restorana Stara pivnica) – Izložba Regionalnog centra kompetentnosti Panonika

Regionalni centar kompetentnosti Panonika postavio je izložbu virtualne stvarnosti koja se sastoji od 5 interaktivnih panela postavljenih u šesterokut koji kroz proširenu stvarnost prikazuju interaktivne audio-vizualne sadržaje u obliku stripa i animiranih 3D objekata.
Kako bi se vidio sadržaj panoa potrebno je pomoću QR koda, koji je vidljiv na panelu, preuzeti aplikaciju koja će posjetitelje, uz animirane likove Amaliju i Marka, voditi kroz proces kojim djeca prolaze od odabira poljoprivrednih zanimanja do zaposlenja.
Dio je to projekta uspostave samog centra RCK Panonika sa svom potrebnom infrastrukturom za čiju su realizaciju Poljoprivredno – prehrambenoj školi Požega odobrena sredstva iz EU fondova.
Cilj izložbe je promocija poljoprivredne djelatnosti, kao i upisa u poljoprivredna zanimanja te motiviranje za bavljenjem poduzetništvom u poljoprivredi. Kroz izložbu se može doživjeti poljoprivreda kroz drugačiju virtualnu realnost.
Pozivamo vas da izbliza pogledate ovaj zanimljivi projekt virtualne stvarnosti RCK Panonika na Trgu kralja Tomislava 5 u Pitomači (ispred restorana Stara pivnica) od 22. travnja do 28. travnja 2023.
Iz RCK Panonike posebno pozivaju učenike osnovnih škola da posjete i uživaju u ovoj interaktivnoj izložbi.
Nakon Požege i Pleternice izložba će biti u Novoj Gradiški, Pitomači, Karlovcu, Virovitici, Novoj Kapeli i Lipiku.
Više o projektu: http://rckpanonika.info/