Udruga žena “Guščarice” Grabrovnica svečano otvorila svoju novouređenu prostoriju

U subotu 15.4. u Grabrovnici je svečano otvorena novouređena prostorija Udruge žena “Guščarice” Grabrovnica. Uz blagoslov velečasnog Nikice Posavija, članova udruge i mještana, prostoriju je svečano otvorio načelnik općine Pitomača Željko Grgačić u nazočnosti predsjednika Općinskog vijeća Općine Pitomača Rikarda Bakana te predsjednika Mjesnog odbora Ivice Peterfija.

– Jučer smo svečano otvorili prostorije naše udruge i jako smo zahvali svim sponzorima, a osobito općini Pitomača i Virovitičko-podravskoj županiji koji su glavni sponzori i drago mi je da su prepoznali naš rad. Prostorija je 28 kvadrata i služit će za naše radionice kojih imamo puno. Imali smo radionicu izrade pisanica, raditi ćemo domaću tjesteninu, pekle smo kruh, a sada u planu imamo peći pekmez od jagoda. Imamo jako puno planova s obzirom na to da smo udruga koja čuva tradicijske običaje. Cilj nam je okupiti mještane svih uzrasta da nas podupiru, da nam daju ideje, da sudjeluju, da oživimo stare običaje i zanate – rekla je predsjednica Udruge Lidija Dmitrus.

Tako je Udruga žena “Guščarice” dobila novu prostoriju koja će osim za razne radionice služiti i za okupljanje mještana u stvaranju novih manifestacija za prenošenje tradicije, za bolji rad udruge koja svakako svojim manifestacijama i djelovanjem pridonosi selu, ali općini Pitomača i Virovitičko-podravskoj županiji.

(www.icv.hr, ib, foto: Udruga žena “Guščarice”)
Podijeli...
Back to top
Skip to content