Prvosvibanjski izlet na Babičanku i ove godine izmamio brojne mještane općine Pitomača na obilježavanje Praznika rada

IMG 0808

Rekreacijsko društvo “Zeleno srce” iz Pitomače i ove je godine, u suradnji s Općinom Pitomača, u sportsko-rekreacijskom, prvosvibanjskom duhu organiziralo pješačko-biciklistički izlet na Babičanku.

Već tradicionalno dvanaestu godinu za redom Društvo organizira izlet i druženje u povodu Praznika rada. Odlazak u prirodu, a ujedno i rekreacija, nešto je što svaki mještanin općine Pitomača voli i u čemu uživa, pa se tako svake godine sve više mještana pridružuje Društvu “Zeleno srce”.

-Drago nam je da su se i ove godine mještani općine odazvali na naše, sada već tradicionalno obilježavanje Praznika rada. Ovo je već 12 godina zaredom kako organiziramo izlet, rekreaciju i druženje na Babičanki u povodu Praznika rada. Uz lijepo vrijeme nastavit ćemo ovu tradiciju i sljedeće godine, a društvo nastavlja dalje sa svojim planiranim ovogodišnjim aktivnostima – rekao je predsjednik Društva Marijan Bajsar.

Na tradicionalni prvosvibanjski grah pristiglo je tridesetak biciklista i pješaka koji su krenuli iz Grabrovnice, dok su se biciklisti okupljali u središtu Pitomače. Stazu dugu oko 14 kilometara odvozili su bez problema, a dolaskom na prekrasno bilogorsko izletište Babičanku, sve rekreativce dočekala je vesela ekipa koja je bila zadužena za pripremu tradicionalnog prvosvibanjskog graha. Uz pokoju kapljicu i dobro društvo, ove godine Pitomačani su proslavili još jedan Praznik rada.
(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)