Sklopljen Ugovor o izvođenju radova i opremanja u svrhu uređenja dodatnog boravka u Dječjem vrtiću Potočnica u Pitomači

Naslovna 9

Nakon provedenog postupka javne nabave, u prostorijama Općine Pitomača, sklopljen je ugovor o izvođenju radova „Adaptacija i opremanje dijela potkrovlja postojeće zgrade za jednu jedinicu vrtićke dobi“.

Ugovor vrijedan 82.478,13 eura s PDV-om (621.431,47 kuna), općinski načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, sklopio je s tvrtkom KOMFORT d.o.o. iz Zagreba, a financira se u potpunosti temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz mehanizma za oporavak i otpornost broj NPOO.C3.1.R1-I1.01.0075 u sklopu projekta „Adaptacija i opremanje dijela potkrovlja postojeće zgrade za jednu jedinicu vrtićke dobi“.

Završetak radova i početak rada u novom prostoru se očekuje s početkom pedagoške godine 2023./2024. Stručni nadzor nad izvođenjem radova provodit će tvrtka CROMING d.o.o. iz Pitomače.

Projekt „Adaptacija i opremanje dijela potkrovlja postojeće zgrade za jednu jedinicu vrtićke dobi“  ima za cilj ulaganjem kroz adaptaciju dijela potkrovlja osigurati infrastrukturni i materijalni kapacitet za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja odnosno urediti 1 dodatni dnevni boravak za pružanje usluge ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Dječjem vrtiću „Potočnica“ te povećanje kapaciteta za 20 novih mjesta ciljane skupine djece u dobi od 3 do 7 godina s područja općine Pitomača.