U Kladarama održana završna konferencija projekta “Sretnija starost”: 25 žena brinulo o 150 korisnika

IMG 1340

U Poduzetničkom inkubatoru u Kladarama danas (ponedjeljak) je održana završna konferencija projekta “Sretnija starost” u okviru programa “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III” kojeg provodi Općina Pitomača u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Virovitica i Hrvatskim zavodom za socijalni rad – Područnim uredom Virovitica.

– Hvala vam od srca da ste bili na pomoć onima kojima je najpotrebitije. Nadam se da ste bili zadovoljni sa provedbom projekta kao što smo mi, a ono što nas čeka je uskoro ta četvrta faza. Nadamo se da će to doći jako brzo i da ćemo nastaviti ovaj projekt koji će sada biti na tri godine što me veseli. Mi računamo na vas i u sljedećoj fazi i mislim da ćemo na obostrano zadovoljstvo svi zajedno, osobito onima kojima je najpotrebitije, biti svi sretni i zadovoljni – rekao je tom prigodom načelnik Željko Grgačić.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu Poziva “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije s jedne strane i korisnika bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda Općine Pitomača. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%). Ukupna vrijednost projekta je 163.614,04 eura.

Osim 25 gerontodomaćica koje su brinule za 150 korisnika, u projektu je bio zaposlen i projektni asistent te terenski koordinator, a projekt se provodio šest mjeseci.

– U ovih šest mjeseci rada stvarno ste pokazale volju i empatiju za pomoć populaciji kojoj je pomoć i najpotrebnija. Želim vam izraditi veliku zahvalnost jer ste bile velikog srca. Nadam se da se jako brzo vidimo na početnoj konferenciju faze četiri i da će nas biti još više jer potreba je velika – rekla je voditeljica projekta Željka Kovač.

Prisutnima se obratio i predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Virovitica, Hrvoje Belobrk pozdravio sve i zahvalio svima koji su sudjelovali u projektu te istaknuo kako je faza četiri ovoga projekta i služeno najavljena te će natječaj biti otvoren od 21. kolovoza.

Projektom se je nastojalo utjecati na smanjenje nezaposlenosti žena i siromaštva te prevenciju prerane institucionalizacije i poboljšavanje kvalitete života krajnjih korisnika operacije, osoba u starijoj životnoj dobi i nemoćnih osoba pružajući im podršku u svakodnevnom životu, posebice onih koji žive u teško dostupnim i slabije naseljenim mjestima na području općine Pitomača. Projektni prijedlog izradila je tvrtka DRAFT d.o.o.

(www.icv.hr, ib; foto: I. Barčan)

ESF banner