Uskoro kreće rekonstrukcija i adaptacija školskog praktikuma Karaule: Bolji uvjeti za nastavu učenika pitomačke SŠ Stjepana Sulimanca

Ravnatelj Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača Marko Marić i direktor tvrtke Komfort d.o.o. Đuro Kucelj potpisali su ugovor za rekonstrukciju i adaptaciju zgrade praktikuma i gospodarske zgrade te uređenje okoliša školskog praktikuma Karaule, na lokaciji Banov Brod.

Potpisom ugovora uspješno je okončan postupak javne nabave vrijedan gotovo 689 tisuća eura. Ova rekonstrukcija i adaptacija te uređenja okoliša provodi se kroz projekt Uspostava infrastrukture Regionalnog centra kompetentnosti Panonika, čiji je nositelj Poljoprivredno-prehrambena škola Požega dok je pitomačka škola partner. Projekt se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“

Adaptacija i rekonstrukcija školskog praktikuma financirat će se dijelom bespovratnim sredstvima, dok je ostatak osigurala Virovitičko-podravska županija.

– Ovim građevinskim projektom stvorit će se bolji prostorno tehnički uvjeti za provođenje svih edukacija i praktične nastave iz pčelarstva i enologije, biti će izrađeni skladišni prostori, alatnica i spremišta za poljoprivrednu mehanizaciju i strojeve, te uređen okoliš praktikuma. Kroz nekoliko dana počinju radovi, a mi se već sad veselimo njihovom završetku te boljim radnim uvjetima i još suvremenijoj praktičnoj nastavi u narednoj školskoj godini – poručili su iz pitomačke škole.

(www.icv.hr, Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača)