Novo kombi vozilo stiglo u Srednju školu Stjepana Sulimanca iz Pitomače: Župan Igor Andrović uručio ključeve ravnatelju Marku Mariću

IMGL0876

Ključeve kombi vozila, vrijednog 26.530 tisuća eura, nabavljenog sredstvima Virovitičko-podravske županije preko Autocentra Pepa, ravnatelju Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača Marku Mariću, uručio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, u nazočnosti županijske pročelnice za obrazovanje i demografiju Martine Bunić.

Nabavljeno vozilo služit će za prijevoz učenika na stručnu praksu, ali i na razna natjecanja.

  • Kao osnivač gotovo svih škola na području naše županije, pa tako i ove srednje škole u Pitomači, nastojimo omogućiti da sve te škole imaju adekvatnu opremu i uvjete, te pouzdana prijevozna sredstva. Tako da smo sredstvima Virovitičko-podravske županije nabavili kombi koji će prije svega služiti za stručnu praksu učenika jer se dio stručne prakse odvija na „karauli“, a naravno i za sve ostale potrebe koje škole ima, poput odlaska na natjecanja – rekao je župan Andrović, dodavši da je ovo treće vozilo koje je Županija kupila ove godine za potrebe školstva.
  • Uz ovo, nabavili smo vozila za Osnovnu školu Voćin i OŠ Petra Preradovića Pitomača. S ovakvim ulaganjima ćemo nastaviti i dalje – najavio je župan Andrović.

Važnost ove investicije istaknuo je i ravnatelj Srednje škole Stjepana Sulimanca Marko Marić.

  • Na početku mog mandata jedan od ciljeva je bio nabaviti vozilo za prijevoz učenika što nam je jako važno, jer do praktikuma se svakodnevno napravi 10 kilometara. Stoga smo zahvalni županiji i županu Androviću koja nam je nabavila novije i sigurnije vozilo, za prijevoz naših učenika i učitelja – rekao je ravnatelj Marić.

FOTOGALERIJA

(www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)