U pitomačkoj knjižnici održano otvorenje 2. samostalne izložbe slika Anđe Galić

U sklopu programa za kolovoz, u prepunoj Knjižnici i čitaonici Pitomača, održana je Druga samostalna izložba slika autorice Anđe Galić. Brojne posjetitelje je na samom početku pozdravila knjižničarka Irena Gavrančić, dok je uvodnu riječ održao učitelj škole slikanja u Zagrebu i Koprivnici, Ivan Lovreković:

Čestitam autorici Anđi Galić na Drugoj samostalnoj izložbi slika, koja pokazuje vrlo zrele slike te zanatski dorasle mnogim profesionalnim slikarima. Prije više od deset godina, Anđa Galić se vrlo aktivno uključila u višegodišnji školski program crtanja i slikanja i tako ušla kroz čudesna vrata kreativne igre boja i oblika i vizualnih kompozicija koje su je vukle da se i sama očituje kao nadarena i kreativna te izgradi specifičan likovni identitet”, rekao je Lovreković i zaželio autorici sreću u daljnjem usavršavanju i nadahnuću.

Nakon uvodnih riječi, prisutne je pozdravila i autorica Anđa Galić koja je više od deset godina polaznica Škole crtanja i slikanja „Paleta” u Pitomači, a najviše voli slikati pejsaže:

Ovu izložbu slika nazvala sam „Čarolija pejsaža” pošto volim pejsaže, volim prirodu, to je moj izričaj i tu mi slika leži. Omiljena tehnika mi je ulje na platnu što radim već dugo. Zaista sam puno naučila u Školi crtanja i mogu procijeniti da sam napredovala”, rekla je Galić zahvalivši svima prisutnima te dodavši kako se i sljedeće godine nada novoj izložbi.

U glazbenom dijelu programa, izložbu je popratio glazbenik Tomislav Tišljar s autorskim pjesmama „Jedan poljubac” i „Da li znaš”. Uz mnoge prisutne, podršku autorici svojim su dolaskom pružili i mnogi drugi slikari i umjetnici kao i pročelnik jedinstvenog upravnog odjela Općine Pitomača, Danijel Petković. Po završetku programa, knjižničarka Irena Gavrančić uručila je poklone sudionicima programa te pozvala sve prisutne na zakusku.

FOTOGALERIJA

(www.podravskiradio.hr, tekst i foto: Anita Zeko)