Udruga žena Dinjevac i HFD „Sesvečice“ nastupile na XXV. Internacionalnom festivalu pjesme i plesa „Ohrid waves“ u Sjevernoj Makedoniji

U još jednoj suradnji između Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije, Udruga žena Dinjevac i Hrvatsko folklorno društvo „Sesvečice“ Podravske Sesvete od 9. do 14. kolovoza boravili su u gradu Ohridu gdje su nastupili na XXV. Internacionalnom festivalu pjesme i plesa „Ohrid waves“ u Sjevernoj Makedoniji.

Svoje udruge, mjesta, županije i Republiku Hrvatsku predstavili su spletom podravskih pjesama, plesova i polki, te time promovirali kulturu i tradicijske običaje podravskog kraja. Na samom festivalu sudjelovale su folklorne i plesne grupe iz Rumunjske, Ukrajine, Crne Gore, Srbije te Albanije.

-Drago nam je da smo i ove godine zajedno otputovali i predstavili našu Podravinu, ali i lijepu našu. Još jednom smo pokazali ovo bogatstvo koje imamo i koje trebamo čuvati od zaborava kako bi se ovakva tradicija nastavila i dalje. Još jedno prekrasno iskustvo je iza nas, a naravno punim plućima nastavljamo tako i dalje – poručuju iz ovih društava.

FOTOGALERIJA

(www.icv.hr, ib, Foto: HFD „Sesvečice“, Udruga žena Dinjevac)