U Pitomači otvoreno vježbalište na otvorenom izgrađeno donacijom Hrvatske Lutrije

U povodu obilježavanja 50 godina rada i s ciljem ulaganja u lokalne zajednice kroz povećanje broja sportskih sadržaja u gradovima i općinama Republike Hrvatske, Hrvatska Lutrija raspisala je Natječaj za dodjelu sredstava jedinicama lokalne samouprave za opremanje parkova za vježbanje na otvorenom, a na koji se prijavila i Općina Pitomača te tako dobila sredstva u iznosu od 12 tisuća eura za izgradnju igrališta na otvorenom.

Tako je danas (petak) kod OŠ Petra Preradovića, a u nazočnosti načelnika općine Željka Grgačića i Zoran Mlinarević, direktora Regije Istok Hrvatske Lutrije, svečano otvoreno novo vježbalište na otvorenom.

DSC 3485

– Ovo je projekt koji je Hrvatska Lutrija pokrenula povodom 50. godišnjice svoga rada, a jedna od općina koja je imala sreće je i općina Pitomača. Ovo igralište je namijenjeno svim stanovnicima općine, ali i osobama s invaliditetom, a naša misija je stvaranje sretnije i razigranije Hrvatske i ovo je jedna od koje naša kompanija pokušava kontinuirano činiti– rekao je Zoran Mlinarević, direktor Regije Istok Hrvatske Lutrije.

Općina Pitomača poznata je i po vrsnim sportašima, ali i rekreativcima, pa će tako ovo novo vježbalište svakako koristiti i svi mještani općine, ali i šire.

– Dodir sreće je ovaj put dotaknuo općinu Pitomača gdje smo na natječaju Hrvatske Lutrije ostvarili sredstva za izgradnju vježbališta na otvorenom. Uz sufinanciranje Hrvatske Lutrije, općina Pitomača je još dodatno sufinancirala izgradnju s 12 tisuća eura za kompletno opremanje. Ovo je prvo vježbalište na otvorenom ovakvog tipa, a nadamo se da nije zadnje jer imamo 20 sportskih udruga na našem području i ovakvo vježbalište će koristiti vjerujem svi naši sumještani– rekao je Danijel Petković, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela općine Pitomača.

Oduševljeni su i mladi sportaši među kojima je i rukometašica Erin Pintarić.

– Rukometašica sam već 13 godina i pošto smo tijekom cijele godine u zatvorenom, svakako da je ovo otvoreno vježbalište super za nas jer ćemo moći doći ovdje tijekom toplijih, ljetnih dana i napraviti neki trening– kaže Erin.

IMG 3745 Custom

S njom se slaže i mladi rekreativac Dorijan Kirin.

– Vježbam u slobodno vrijeme i super je što imamo nešto ovako na otvorenom. Svako slobodno vrijeme svakako ću iskoristiti da dođem ovdje i odradim neke vježbe – kaže Dorijan.

Tako je općina Pitomača dobilo potpuno novo vježbalište na otvorenom s osam sprava, od kojih je jedna kombinirana višestruka sprava namijenjena osobama s posebnim potrebama za koje je osiguran pristup preko rampe.

FOTOGALERIJA

(www.icv.hr, ib, Foto Begović)

DSC 3498