MJESEC HRVATSKE KNJIGE 2023. Pitomački mališani oduševljeni kolaž predstavom “Huja-haj, kamišibaj” Mladena Medaka – Gage

U petak 20. listopada 2023. u Knjižnici i čitaonici Pitomača, a u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, za najmlađe mještane općine Pitomača je održana kolaž predstava “Huja-haj, kamišibaj” autora Mladena Medaka – Gage.

Mladen Medak – Gaga kantautor je iz Bjelovara, koji se, osim glazbenom, bavi i likovnom, literarnom i kazališnom djelatnošću. Predstavu čini šest priča: “Glođan”, “Seljak i otpad”, “Lopta je krivac”, “Matko – Znatko”, “Mama Kukunka, tata Taranta i mali Juju”, “Kako živi Antuntun” i “Mače i pače”.

U kamišibaj predstavama Gaga se koristi i glazbom, izvodeći vlastite skladbe i prateći se s više glazbenih instrumenata odjednom: cajon (kahon), zvečka, usna harmonika, blok flauta, kazoo (kazu), ukulele i gitara, te prije izvedbe upoznaje djecu s glazbalima koje koristi.

Kamišibaj je umjetnički oblik slikovnog pripovijedanja, a riječ je o umjetnosti koja podrazumijeva istodobno pripovijedanje i riječju i slikom kako bi se izazvala interakcija s publikom.

(www.icv.hr, ib, foto: A. Zeko)

Podijeli...
Back to top
Skip to content