Na Interreg konferenciji “Art of Cooperation”u Budimpešti prezentiran projekt EAGLE

Središnja i istočna Europa, sa svojim gustim granicama, središte je Interreg programa prekogranične suradnje pa je tako u Budimpešti održana konferencija pod nazivom „Umjetnost suradnje“ koja je poslužila kao platforma za razmjenu i dijaloge među Interreg programima iz središnje i istočne Europe, a također poslužila je i za prezentiranje i istraživanje jedinstvenih izazova te mogućnosti u ovoj regiji. Zbog fizičke blizine i zajedničkih interesa, ovo je bila prilika za dijalog, daljnje umrežavanje, nova partnerstva te pripremu novih razvojnih projekata za budući razvoj pograničnog područja kako bi se stvorile bliže veze među Interreg programima u regiji.

Drugog dana konferencije su predstavljeni rezultati programskog razdoblja 2014-2020, kao i specifičnosti i mogućnosti novog programskog razdoblja. U okviru predstavljanja programskih rezultata prezentiran je i projekt EAGLE, nositelja Općine Pitomače,  kao jedini projekt komponente 2.1. Turističke atrakcije iz programskog razdoblja 2014.-2022.

Iznimno smo ponosni što je projekt Eagle izdvojen za osvrt na programsko razdoblje vezano uz komponentu turizma te je ujedno i pokazatelj važnosti prekogranične suradnje i stvaranja veza s mađarskim partnerima.

Ovo je veliko priznanje za Pitomaču jer je odabir našeg projekta za financiranje i za samo predstavljanje programa u tom periodu značajno i prepoznato je kao atraktivnost koja je ispunila sve ciljeve i zahtjeve programa. To je samo potvrda ustrajnog i upornog rada Općine Pitomače, a projekt Eagle je nastavak razvoja projekata usmjerenih na turistički sektor kojim se doprinosi cjelokupnom povezivanju lokalnih dionika te uključivanju turističkih sadržaja i potencijala.

Vrijednost projekta je iznosila 1.695.491,15 €, a partneri na projektu su bili: šumarija Mecsekerdő Zrt iz Pečuha i Turistička zajednica općine Pitomača. Za njegovu uspješnu prijavu i provedbu bili su zaduženi Općina Pitomača i tvrtka DRAFT d.o.o.

AoC1

AoC2

AoC3

AoC4

AoC6

AoC5 2