Tri kandidata Virovitičko-podravske županije za nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske dolaze s područja općine Pitomača – Dan pečenjakov, Destilerija MAMM i Klopotec

DSC09809

Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj “Klub članova Selo” raspisala je 11. po redu natječaj za dodjelu nacionalnih nagrada Suncokret ruralnog turizma – Sunflower Award za 2023. godinu, a koji traje do 7. listopada. Da se ruralni turizam razvija u dobrom smjeru pokazuje i velika kvaliteta prijavljenih projekata, među kojima su i oni s područja Virovitičko-podravske županije.

Kandidati Virovitičko-podravske županije su – Centar za posjetitelje Dvorac Janković u Suhopolju, manifestacija Dan pečenjakov – Pitomača, Destilerija ‘MAMM’ iz Pitomače i Turističko informativni centar (TIC) “Klopotec”. Projekte s područja županije prijavila je Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije u kategorijama ruralno turistički projekti, tradicijska (ruralna) gastronomija te craft turizam.

DSC08939
I ove godine dodijelit će se posebna nagrada – Povelja za poseban doprinos razvoju i promociji ruralnog turizma “Nagrada dr.sc. Eduard Kušen” kojom se nagrađuje pojedinac za izvanredne napore, trud i postignuća za razvoj i promociju ruralnog turizma.
Suncokret ruralnog turizma – Sunflower Award organizira se u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i predstavlja jedinstveno ocjenjivanje najboljih programa, projekata ili aktivnosti različitih subjekata u cilju očuvanja (hrvatske) izvornosti i stvaranja ruralnoga turističkog proizvoda i usluga te promocije i razvoja ruralnih krajeva.

DSC06559

(www.icv.hr, foto: IB production)