U Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici predstavljena zbirka pjesama “Put u nebo” autora Mladena Brezovca

IMG 4950

U Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici jučer (petak) je predstavljena zbirka pjesama “Put u nebo” autora Mladena Brezovca. Autor u svojoj zbirci pjesama iznosi životne motive promatrajući rodni kraj, emocije i susrete s ljudima koje s lakoćom pretvara u ljepotu pisane riječi.

– Pišem unazad nekoliko godina i ovo je moja prva zbirka. Inspiracija dolazi iz mog života, ona dolazi od ljudi, mjesta gdje se krećem, iz moga rodnog kraja. Imam dosta pjesama o vinogradu i tu nema pravila. Kako mi dođe inspiracija, tako pišem. U zbirci se nalazi 30 pjesama na kajkavskom i štokavskom narječju- kaže nam autor.

Ova zbirka pjesama podijeljena je u tri djela: “Trnci” – dio zbirke napisan na kajkavskom narječju koji govori i opisuje uspomene i osjećaje radosti i veselja, “Put u nebo” – dio zbirke koji je napisan na štokavskom narječju, a gdje se isprepliću pejzažni motivi opisujući ljepotu prirode i sjećanje na najdraže i “Baranja – žitna polja” – posljednji dio zbirke gdje su glavni motivi putovanja domoljubnim krajevima tvoreći jednu prekrasnu sliku uspomena.

Kako i sam autor ističe, ovo je njegova prva i jedina zbirka, no nada se ne i posljednja.

– Posebno mi je lijepo pisati na kajkavskom narječju. U ovoj zbirci se nalazi 10 pjesama na kajkavskom, ali imam ih još i nadam se da ću kroz par godina izdati još jednu zbirku samo na kajkavskom narječju jer je posebno pjevno narječje. Stvoreno je za prenošenje emocija u riječi i nadam se da ću ponovo doći ovdje predstaviti svoju zbirku- govori nam autor Mladen.

FOTOGALERIJA

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)