U Knjižnici i čitaonici Pitomača otvorena prva samostalna izložba slika Jelke Dent pod nazivom “Izložba pejzaža, cvijeća i mrtve prirode”

naslovna

U Knjižnici i čitaonici Pitomača u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige jučer (utorak) je otvorena prva samostalna izložba slika pod nazivom “Izložba pejzaža, cvijeća i mrtve prirode” autorice Jelke Dent.

Na početku sve prisutne pozdravila je knjižničarka Irena Gavrančić, a prigodnim riječima obratio se slikar Stjepan Ivanec, članica Likovnog kluba “Duga” Petra Bedić, a potom i sama umjetnica i autorica slika, Pitomačanka Jelka Dent.

– Ovo je moja prva izložba i jako sam ponosna što mogu pokazati sve što sam radila i naučila tijekom pet godina. Sve moje slike su ulje na platnu i pretežito oslikavam cvijeće i mrtvu prirodu, ali najviše volim pejzaže – kaže nam autorica.

Jelka je svoj slikarski talent otkrila prije pet godina, te kako i sama ističe, nikada nije kasno okušati se u nečemu novom, a zatim to zavoljeti punim srcem.

– Svoju slikarsku karijeru započela sam prije pet godina sasvim slučajno kada sam sudjelovala na projektu “Naš hod kroz vremeplov 54+” gdje sam polazila tečaj slikara Stjepana Ivanca. Zatim sam se učlanila u Likovni klub “Duga” i nastavila učiti na slikarskom tečaju kod Ivana Lovrekovića. Na izložbi je izloženo 46 slika koje sam oslikala tijekom pet godina i vjerujem da ovo nije moja posljednja samostalna izložba- kaže autorica.

Tako ćete na izložbi koja će biti otvorena do 15. prosinca moći vidjeti motiv prirode, pejzaža, cvijeća, simbola proljeća, buđenja života, ali i religijske motive.
Ovu predivnu večer svojim glazbenim izvedbama uveličao je Dječji crkveni zbor.

FOTOGALERIJA

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan, Foto Begović)