Općinski načelnik Željko Grgačić poželio dječici ugodan boravak u novouređenim prostorima vrtića

DSCN4933 scaled

Povodom uspješno završenog projekta, Općinski načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić obišao je nove prostore Dječjeg vrtića Potočnica Pitomača, skupinu Kapljice, podijelio promotivne materijale i zaželio dječici ugodan boravak u novim prostorima.

Projekt je to kojeg je Općina Pitomača uspješno provela pod nazivom „Adaptacija i opremanje dijela potkrovlja postojeće zgrade za jednu jedinicu vrtićke dobi“ vrijedan 95.560,42 eura (719.999,98 kuna) financiran u potpunosti sredstvima Europske unije temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz mehanizma za oporavak i otpornost broj NPOO.C3.1.R1-I1.01.0075.

DSCN4903 scaled

Projektnim aktivnostima postignut je cilj projekta jer se ulaganjem kroz adaptaciju dijela potkrovlja osigurao infrastrukturni i materijalni kapacitet za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Adaptacijom, odnosno uređenjem jednog dodatnog dnevnog boravka za pružanje usluge ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Dječjem vrtiću „Potočnica“ povećao se kapacitet ne za predviđenih 20 novih mjesta ciljane skupine djece u dobi od 3 do 7 godina s područja općine Pitomača nego za 22 novih mjesta.

Također, Općina Pitomača je zahvaljujući dobrim upravljanjem projektom, odličnom suradnjom sa projektantima, ugovorenim izvođačem radova i stručnim nadzorom, Virovitičko-podravskom županijom, rukovodstvom Dječjeg vrtića Potočnica Pitomača i razvojnom tvrtkom DRAFT d.o.o. uspjela završiti projekt u iznimno kratkom roku. Od dobivanja bespovratnih sredstava sklapanjem Ugovora s Ministarstvom, projektiranje, postupci javne nabave, izvođenje radova i opremanje te ishađanjem potrebnih dozvola za rad u novom prostoru, proteklo je 6 mjeseci što ukazuje na izvrsnu koordinaciju provedbe projekta kao i na sinergijsko djelovanje svih dionika. Jedna od glavnih misija Općine Pitomača je briga o ranom i predškolskom odgoju i s tom misijom se učinilo sve kako bi aktivnosti projekta se izvršile i prije roka te kako bi nova skupina djece mogla pedagošku godinu 2023./2024. krenuti u novi preuređeni prostor.

HR Financira Europska unija POS manja scaled