Proglašeni najbolji sportaši općine Pitomača u 2023. godini: Laureati STK Pitomača, NK Pitomača, Leona Hustić i Ivica Uremović

Uoči utakmice za treće mjesto na zimskom malonogometnom turniru “Nikola Nemčević”, u sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači proglašeni su najbolji sportaši općine Pitomača u 2023. godini.

Najbolja ekipa su igračice Stolnoteniskog kluba Pitomača. Mlade stolnotenisačice Pitomače prije tri sezone su u 2. stolnoteniskoj ligi Regije Slavonija osvojile naslov prvakinja te se plasirale u 1. stolnotenisku ligu Istok, u kojoj se stalno nalaze u samom vrhu. Trenutno zauzimaju treće mjesto na tablici.

Najbolja momčad su nogometaši NK Pitomača. Pitomački nogometaši su protekle sezone osvojili dvostruku krunu. Bili su prvaci 4. nogometne lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica te su osvojili Županijski nogometni kup. Jesenas su u 3. nogometnoj ligi Sjever prvi dio sezone zaključili na drugom mjestu s 29 osvojenih bodova. Inače, u klupskoj školi nogometa uključeno je više od 180 igrača koji treniraju u čak sedam selekcija. Priznanje je primio predsjednik kluba Denis Nemčević.

  • Ovo priznanje za nas predstavlja veliko zadovoljstvo i sreću. Svaka nagrada, pa tako i ova, je dokaz da dobro radimo. To nam je poticaj za daljnji rad. Vjerujem da su svi prepoznali da smo najbolji sportski kolektiv u našoj općini te da je nagrada došla u prave ruke – zadovoljan je bio Denis Nemčević.

Najbolja sportašica je članica Karate kluba Pitomača Leona Hustić. Ona je jedna od najperspektivnijih članica kluba u katama i vlasnica pregršt medalja s natjecanja diljem Hrvatske. Najvrjedniji naslov je prvo mjesto na Prvenstvu Sjeverozapadne Hrvatske u katama u kadetskoj konkurenciji.

-To je veliko priznanje, ne samo Leoni Hustić, već cijelom našem klubu za uspješan i predan rad te poticaj za još bolje rezultate – kratko je prokomentirao predsjednik Karate kluba Pitomača Goran Perović.

Najbolji sportaš je član Kuglačkog kluba Pitomača Ivica Uremović. Igor je kuglaš, koji postiže odlične rezultate na prvenstvenim natjecanjima Regije Istok u kuglanju, kako u pojedinačnoj konkurenciji, tako i parovima te ekipnom natjecanju.

Priznanja najboljima podijelio je predsjednik Sportske zajednice općine Pitomača Tihomir Šokec.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

IMG 0322 Custom

IMG 0326 Custom

IMG 0331 Custom

IMG 0339 Custom