DVD Turnašica “Biseri” pobjednik 12. Zimskog kupa VZO Pitomača u spajanju usisa: Vatrogasci DVD-a Vukosavljevica najbolji u Superkupu

FotoJet 14

Vatrogasna zajednica općine Pitomača jučer (subota) je organizirala 12. Zimski kup u spajanju usisa. Natjecanje je održano u sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača, a na natjecanju se ukupno natjecalo 25 ekipa s područja Virovitičko-podravske županije i šire i to u šest kategorija.

Otvorenju natjecanja nazočili su načelnik općine Pitomača Željko Grgačić, predsjednik Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije i predsjednik VZ općine Pitomača Željko Palković, zapovjednica Vatrogasne zajednice VPŽ Mateja Fras Venus, tajnik vatrogasne zajednice VPŽ i tajnik VZ općine Pitomača David Tržić, te zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Pitomača Zdravko Fras.

-Ovo je jedino natjecanje ovakve vrste u Virovitičko-podravskoj županiji. Osim što ovo natjecanje promovira dobrovoljno vatrogastvo na području naše županije ono ga promovira i puno šire. Ovo dvoransko natjecanje u zimskim mjesecima je natjecanje u spajanju i kopčanju usisnog voda koje je na neki način i kondicijsko operativnih vatrogasaca koji izlaze na intervenciju. Ovo je jako korisno za sve vatrogasce jer oni u “malom prstu” drže spajanje tlačnih i usisnih cijevi. Kada se nađu u intervencijama kada su noćni uvjeti ili neke vremenske nepogode i vrlo lako pod stresnim situacijama obave intervenciju bez ikakvih problema. Ovim putem čestitam svim sudionicima što su odvojili svoje slobodno vrijeme i angažirali se za ovakvu vrstu natjecanja – rekla je zapovjednica Vatrogasne zajednice VPŽ Mateja Fras Venus.

KATEGORIJA NATJECANJA – MUŠKI A

1. DVD Turnašica “Biseri”

2. DVD Vukosavljevica

3. DVD Gornje Bazje I

Slijede ih redom DVD Sedlarica II, DVD Gornje Bazje II, DVD Otrovanec, DVD Turnašica II, DVD Sedlarica I, DVD Velika Črešnjevica.

KATEGORIJA NATJECANJA – MUŠKI B

1. DVD Turnašica

2. DVD Stari Gradac

3. DVD Daruvar

Slijede ih redom DVD Kladare, DVD Starogradački Marof, DVD Virovitica.

KATEGORIJA NATJECANJA – ŽENE B

1.DVD Virovitica

2. DVD Stari Gradac

KATEGORIJA NATJECANJA – MLADEŽ MUŠKI

1. DVD Turnašica

2. DVD Virovitica I

3. DVD Virovitica II

Slijedi ih DVD Gornje Bazje.

KATEGORIJA NATJECANJA – MLADEŽ ŽENE

1. DVD Repušnica

2. DVD Gornje Bazje

3. DVD Turanovac

Tako je pobjedu na ovogodišnje 11. Zimskom kupu VZO Pitomača odnijela ekipa DVD-a Turnašica “Biseri”. Nakon Kupa, održan je i Superkup gdje je pobjedu odnijela ekipa iz DVD-a Vukosavljevica.

FOTOGALERIJA

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)