Pitomačani se još jednom Večeri poezije Drage Britvića prisjetili stvaralaštva pitomačkog velikana

U dvorani Centra za kulturu u Pitomači koja nosi ime pitomačkog velikana sinoć (nedjelja) je održana tradicionalna Večer poezije Drage Britvića. I ovog puta svim posjetiteljima organizator, Centar za kulturu “Drago Britvić”, priredio je izvrsnu glazbenu večer prepunu poznatih stihova ovog pitomačkog velikana.

-Pitomača Dragu Britvića uvijek slavi s posebnim poštivanjem. I svake godine, otkad nas je 2005. godine napustio, u siječnju organiziramo Večer poezije Drage Britvića i izvodimo njegove uglazbljene stihove i pokušavamo uvijek dobiti eminentne izvođače. To se dogodilo i ove godine da imamo izvođače koji su Britvićeve stihove izvodili i u originalu odnosno bili su pisani za njih poput Brajše, Đuke Čaića. Vjerujemo da je i ove godine publika izašla zadovoljna iz dvorane doma kulture koje nosi njegovo ime i da Pitomača svojem prvom počasnom građaninu ima puno za zahvaliti jer uistinu je najveći tekstopisac s ovoj područja – rekao je Rajko Stilinović, ravnatelj Centra za kulturu Drago Britvić.

Svoj obol u prisjećanju Drage Britvića i njegovih neponovljivih stihova dali su Tomislav Brajša, Đuka Čaić, Darko Domijan, Tena Grlica, Nina Kraljić, Zoran Mišolongin, Bruna Oberan, Jan Stilinović, Tomislav Tišljar, Lorena Vlašić i Miroslav Gugić.

U večeri u kojoj uživaju mnogi Pitomačani, u stihovima ovog vrsnog pjesnika uživali su i predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Dinko Begović, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić i predsjednik Općinskog vijeća Općine Pitomača Rikard Bakan.

Tako se publika prisjetila njegovih najpoznatijih stihova poput “Dubrovačka zvona”, “Golubovi”, “Božić bili”, “Samo mi se javi”, “Ja ne mogu drugo nego da je ljubim”. “Svirci moji” i “Oko jene hiže” i brojne druge.

FOTOGALERIJA

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan, Foto Begović)