Tradicionalna manifestacija Vincekovo u pitomačkom kraju obilježena u Kladarskom i Otrovanskom bregu

421832065 369735695659514 5210295077216632690 n

Blagdan svetog Vinka ovog vikenda proslavljen je u brojnim pitomačkim vinogradima, pa tako i u Kladarskom bregu. Naime, Općina Pitomača, Turistička zajednica općine i tvrtka Draft d.o.o. povodom obilježavanja blagdana sv. Vinka za sve ljubitelje dobre kapljice organizirala je Vincekovo na Kladarskem bregu. Obilježavanje Vincekova započelo je Vincekovim hodancijama na kojima je sudjelovalo oko 30 hodača koje nije spriječilo ni hladno i snježno vrijeme, a šetnjom do Kladarskog brega tako su posjetili i uživali u vinskoj priči u Kući za odmor Azzuro, zatim su posjetili OPG Chresno, a treća stanica je bio OPG Harsan. Zagrijani vrhunskom kapljicom i hodanje, hodači su stigli do Kladarskog brega odnosno TIC-a Klopoteca gdje su prisustvovali ceremoniji orezivanja i posvete vinove loze. Nakon hodancija i okupljanja na izletištu TIC Klopotec započela je tradicionalna ceremonija. Vinski biskup Tomislav Lovreković posvetio je vinograd i održao ceremonijal orezivanja i posvete vinove loze, čime se simbolično obilježava početak radova u vinogradima.

-Veselo je i ove godine bilo na TIC-u Klopotecu na Kladarskem bregu. Okupili smo se da bi proslavili svetog Vinka, vinogradarima je jako dobro poznat, ali poznat je i našim posjetiteljima. Nakon što su hodaći koji su obišli turističke objekte na području pitomačkog vinogorja, održala se dobro znana ceremonija posvete vinove loze i orezivanja. Ono što smo svakako obećali, ali i ispunili je bila dobra zabava, dobar provod, dobar enogastro program i naravno jako dobra podravska glazba – rekla je Ivona Pankaz, direktorica Turističke zajednice općine Pitomača.

Posjetitelji su uz vrhunsku “kapljicu” i bogatu gastro i eno ponudu mogli kušati vina s OPG-a Kožar, OPG-a Chresno, Vina Harsan, vina Podruma Vineda, vina Udruge vinogradara i voćara Pitomača i kuhanu rakiju destilerije MAMM iz Pitomače te uživati uz Tamburaški sastav Frontmeni koji su se pobrinuli za dobru zabavu.

FOTOGALERIJA

(www.icv.hr, ib)

Vincekovo Pitomaca 51

Veselo je i u Otrovanskom bregu na OPG-u Barčan. Naravno da ni ovdje Vincekovo nije prošlo bez ceremonije orezivanja trsja, dobru kapljicu i bogatu gastronomsku ponudu, a kako se slavi na Otrovanskom bregu pogledajte u našoj bogatoj fotogaleriji.

FOTOGALERIJA

(www.epodravina.hr, Dinko Borozan, Foto Begović)