U Otrovancu brojni mještani i posjetitelji uživali na „Općinskim susretima folklora“

Kulturno-umjetničko društvo „Marijan Pavleković-Pajo“ u Društvenom domu u Otrovancu organiziralo je susrete folklora pod nazivom „Općinski susreti folklora“.

Susreti su i ove godine okupili brojne zaljubljenike u folklor i tradiciju, a sve prisutne pozdravila je predsjednica KUD-a Otrovanec Mirjana Gomerčić.

-Nakon duge četiri godine napokon se opet okupili na Općinskim susretima folklora da se družimo s našim KUD-ovima i udrugama s područja naše općine kako bi našoj zajednici, općini i mještanima pokazali nismo prestali s djelovanjem. Današnjim susretom smo prezadovoljni jer nismo očekivali ovakav odaziv, a nadam se da ćemo ovako nastaviti narednih godina – rekla je predsjednica Mirjana G.

Ove godine na susretima bogatim tradicijom i običajima iz svoga kraja uz domaćine predstavili su se KUD „Petar Preradović“ iz Grabrovnice, KUD „Podravska“ iz Starogradačkog Marofa i Udruga umirovljenika Hrvatske općine Pitomača.

Između ostalih, Općinske susrete folklora došli su podržati i zamjenik načelnika općine Pitomača Marin Aragović, predsjednik Mjesnog odbora Otrovanec i član Općinskog vijeća općine Pitomača Mirko Pavleković i direktorica Turističke zajednice općine Pitomača Ivona Pankaz.

FOTOGALERIJA

(www.icv.hr, ib, foto: Foto Begović, I. Barčan)