Marija Roberta Magić u pravoj drami donijela pobjedu Pitomačankama u derbiju protiv Đurđevčanki

rukomet pitomaca djurdjevac

Rukometašice Pitomače u lokalnom su derbiju 12. kola Druge hrvatske lige Sjever u dramatičnoj završnici pobijedile Đurđevac 32:31.

Igra gol za gol trajala je 13 minuta, a nakon toga su se favorizirane Đurđevčanke odlijepile na plus tri. Svoju prednost Đurđevčanke su na početku drugog poluvremena povećale na pet golova i činilo se da će lako doći do pobjede.

No, Pitomačanke su se trgnule i u 47. minuti smanjile zaostatak na dva gola. Sve do 56. minute Đurđevčanke su čuvale tih plus dva, ali Pitomačanke nisu gubile nadu u preokret. To im se isplatilo i u završnih pet minuta došle su do slavlja. Na ulasku u 59. minuti uspjele su izjednačiti, a 16 sekundi prije posljednjeg zvuka sirene Marija Roberta Magić zabila je za jedino njihovo vodstvo u drugom poluvremenu, a ujedno i za pobjedu 32:31.

Za Pitomaču su igrale i golove postigle: Iva Biuk, Tonka Grgačić, Nina Ferić 11, Valentina Šanteković 3, Sofija Martinčević, Jana Jambriško 3, Iva Blažević, Nika Pintarić, Marija Roberta Magić 6, Ema Antoljak, Nika Dedi 6, Maja Bijuk, Ana Šimić Kaša, Karla Paleka, Mia Zagrajski 2 i Marija Veronika Lacković 1.

Za Đurđevac su igrale i golove postigle: Ana Furdić, Ana Lenardić 6, Maja Tolić, Ena Zagorščak 2, Lea Pavlović 8, Ozana Babec, Viktorija Magdić, Lucija Sinjeri, Monika Pratljačić 3, Mariana Sabolović, Luna Đakić 3, Viktorija Šestak 9 i Nika Kopričanec.

(www.epodravina.hr, Dinko Borozan, Foto Begović)