Općina Pitomača za Valentinovo na večeri okupila bračne parove koji slave zlatni pir, oni poručili da je recept za uspješan brak međusobno poštivanje i kompromis

50 godina

Općina Pitomača na jedinstveni je način obilježila Valentinovo. Za Dan zaljubljenih Općina je na svečanoj večeri u restoranu Zlatni klas u Otrovancu okupila bračne parove sa svog područja koji u ovoj godini slave zlatni pir.

Jedinstvenoj proslavi Valentinova u organizaciji Općine odazvali su se Jela i Ivan Dijaković iz Otrovanca, Marija i Ivan Kostelac iz Pitomače, Nada i Branko Maresić iz Pitomače, Katarina i Mijo Keserica iz Pitomače, Marija i Marijan Dent iz Grabrovnice, Đurđica i Stjepan Đakić iz Pitomače, Marica i Nikola Jelušić iz Starog Graca, Nada i Franjo Gebih iz Sedlarice te Marijana i Branko Paradinović iz Pitomače.

– Odlučili smo i Dan zaljubljenih obilježiti na prigodan način, a bračni parovi koji slave 50. obljetnicu braka pravi su dokaz dugovječne ljubavi pa smo ih okupili na jednom mjestu i darovali im valentinovsku večeru – kaže Željka Kovač, referentica za društvene djelatnosti u Općini Pitomača.

Slavljenicima je bračni jubilej čestitao i načelnik Općine Željko Grgačić koji im je uručio i prigodne poklone. Parovi nisu skrivali veselje što ih je Općina u povodu Valentinova okupila na zajedničkoj večeri.

Većinu tih parova u mladosti su spojile zabave koje su nekad bile glavni društveni događaj. Savjet svih njih za mlade bračne parove je da budu strpljivi, a za uspješnu i dugovječnu ljubav recept je međusobno poštivanje i kompromis.

– I danas nas veže ljubav jer bez nje nema ni skladnog braka. Naravno da je veliku ulogu odigralo i međusobno razumijevanje i poštivanje, ali je na prvom mjestu ljubav – ističu Nada i Branko Maresić.

U 50 godina zajedničkog života, ističu Jelka i Ivan Dijaković, bilo je uspona i padova, ali pamte samo lijepe dane koji su ih „držali“ i tijekom životnih nedaća.

– Život nije ravna crta, a za uspješan brak, uz ljubav, mora postojati i tolerancija i poštivanje. Uvijek smo u teškim trenucima pronalazili strpljenje i iz svakog problema kojeg nosi život, izašli smo jači – kažu Jelka i Ivan Dijaković.

FOTOGALERIJA

(www.epodravina.hr, Dinko Borozan, Foto Begović)