Povodom rođendana Petra Preradovića u Grabrovnici održani 55. literarni susreti

DSC1615 Custom

U Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici danas (petak) je sklopu obilježavanja 206. obljetnice rođenja Petra Preradovića, a ujedno i obilježavanja Dana škole, Osnovna škola „Petar Preradović“ iz Pitomače tradicionalno organizirala 55. literarne susrete.

Riječi ravnatelja OŠ Petra Preradovića Pitomača Igor Maresić te bogatim programom učenika Osnovne škole Petra Preradovića započeli su literarni susreti. Osim škole organizatora, svoje literarne radove predstavili su i učenici Gimnazije Petra Preradovića Virovitica, Osnovne škole Ivana Lackovića Croata iz Kalinovca, Područne škole Podravske Sesvete (OŠ Kloštar Podravski), Osnovne škole Petra Preradovića iz Zagreba, Osnovne škole Molve, Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje te Osnovne škole Đurđevac.

Nakon predstavljanja literarnih djela učenika, sudionici su imali priliku upoznati spisateljicu Ivanu Adlešić Pervan. Inače, Đakovčanka s obitelji se iz Zagreba preselila u Jakšić, selo nadomak Požege, gdje od tada radi kao nastavnica engleskog jezika. Osim romana piše kratke priče i poeziju za djecu, a na sceni književnosti za mladež javila se relativno nedavno. Njezin prvijenac “Stepenice do neba” objavljen je 2016. godine, a od samog je pojavljivanja naišao na izuzetno dobre kritike i struke i publike. A u pozitivnom i motivirajućem ozračju predstavila je Ivana, glavnog junaka svojih romana te poručila učenicima da pisati i stvarati neka nova djela.

FOTOGALERIJA

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan, Foto Begović)