Sanin Karamehmedović iz grupe Silente u Grabrovnici predstavio svoju zbirku pjesama “Terca na tišinu”

P1220949

U Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici jučer (srijeda) je, povodom 206. rođendana Petra Preradovića, održano predstavljanje zbirke pjesama “Terca na tišinu” Sanina Karamehmedovića, inače autora i osnivača dubrovačke grupe Silente.

Sančo, kako ga znaju fanovi, na glazbenoj je sceni prisutan od 2012., kada je objavljen prvi album Silentea. Nakon godina oklijevanja objavljuje vlastitu zbirku pjesama s ukupno 40 uradaka.

-Naziv zbirke ‘Terca na tišinu’ sam odabrao zato što dugujem cijelu karijeru toj jednoj pjesmi. Možda nije najbolja pjesma koju smo napravili, ali sigurno je najveća. Ova zbirka pjesama se sastoji od tri dijela, a svaki dio ima 13 pjesama i jedna završna pjesma, moja prva pjesma koju sam napisao. ‘Za kasne noćne ure’ prvi dio knjige je najmanje moj, to su pjesme za duete koje sam pisao. Drugi dio ‘Za hulje i lopove’ su, možemo reći, najviše moje, ali su žestoke, imaju grube motive. I treći dio ‘Za njene oči samo’ je najsmireniji, najemotivniji, najosobniji dio knjige zato se i nalazi na samom kraju – kaže Sanin.

Uz već uglazbljene pjesme iz repertoara Silentea po izboru autora te u njihovoj originalnoj verziji, bez studijskih ispravaka, skraćivanja ili produljivanja, u Terci na tišinu nalaze se i neuglazbljene pjesme kojima će ovo biti premijerno objavljivanje. Pjesme prate i osobni komentari autora, ali i priče o bendu s kojim je višestruki dobitnik glazbenih, kulturnih i umjetničkih priznanja.

-Neke od ovih pjesama napisane su davno i napisao ih je netko koga više ne poznajem. Netko nalik meni, sličnog pokreta i pogleda te sam siguran da smo nekad bili dobri, no sad se slabo čujemo. Osim njih tu su i nove pjesme. Napisane su nedavno i njih je pisao jedan novi lik, ali i s njim se uskoro namjeravam rastati. Sve moje pjesme, i stare i nove, zajedno su unutra, među istim koricama. Pa neka se snalaze kako znaju. I neka se same objašnjavaju i pravdaju kako su i zašto završile unutra, jer ja to ne mogu – poručio je Sanin.

Predstavljanje zbirke pjesama popraćeno je recitacijom jedne njegove pjesme te izvedbom dviju pjesama grupe Silente.

FOTOGALERIJA

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)