Načelnik Željko Grgačić potpisao ugovor za projekt “Pomoć pri ruci”

viber slika 2024 04 03 12 44 08 626

Dana 3. travnja 2024. godine, u organizaciji Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, u Voćinu je održano svečano potpisivanje i uručivanje Ugovora za Poziv „Zaželi – prevencija institucionalizacije“.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u ime Općine Pitomača potpisao je Općinski načelnik Željko Grgačić, a radi se o projektu “Pomoć pri ruci” s ukupnim prihvatljivim troškovima u iznosu od 1.440.000,00 eura i intenzitetom potpore od 100 %. Provedba projekta će trajati 3 godine.

Glavna aktivnost projekta će biti pružanje usluge potpore i podrške uz nabavu i podjelu paketa potrepština, a koja će uključivati: organiziranje prehrane, obavljanje kućanskih poslova, održavanje osobne higijene i zadovoljavanje drugih svakodnevnih potreba. Slijedom navedenog specifični cilj projekta je pružanje usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama  i osobama s invaliditetom. Tako će projekt za rezultat imati 180 osoba kojima je pružena usluga potpore i podrške osobama starijim od 65 godina i odraslim osobama s invaliditetom kako bi se
prevenirala institucionalizacija i potaknula veća socijalna uključenost, a uslugu će pružati 30 zaposlenih osoba.