Održano je ocjenjivanje prikupljenih uzoraka za 42. izložbu vina Pitomača 2024.

vina arsanj
Održano je ocjenjivanje prikupljenih uzoraka za 42. izložbu vina Pitomača 2024. u organizaciji Udruge vinogradara, podrumara i voćara “Aršanj”. Od pristigla 73 uzorka, dodijeljene su 23 zlatne medalje, 44 srebrne i 5 brončanih dok je samo 1 uzorak ostao neocijenjen.
Komisija pod predsjedanjem dipl. ing. Franje Majnarića iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) iz Zagreba izložbu je ocijenila izrazito uspješnom.
“Bez obzira na lošiju lanjsku vinogradarsku godinu te manji broj pristiglih uzoraka, vi u Pitomači možete biti ponosni na rezultate. Imate visoki postotak zlatnih medalja te svega jedan neocijenjeni uzorak što govori da su vina pitomačkog kraja jako dobra i usudim se reći da je ovo, prema rezultatima, jedna od najuspješnijih izložbi ove godine. Bravo Pitomača i samo tako dalje” – vrlo zadovoljan je bio predsjednik komisije Majnarić.
Dodajmo i jedan raritet – svi članovi komisije su bile žene: poznata enologinja i direktorica virovitičkog TIC-a dipl. ing. Ivana Nemet te dipl. ing. Gordana Bosankić iz Zagreba i dipl. ing. Martina Lipar iz HAPIHa iz Zagreba.
Šampion izložbe te ujedno i Načelnikovo vino za 2024. je Rajnski riesling Dražena Martinčevića iz Grabrovnice, a najbolje ocijenjeno vino je voćno vino od haskapa vinarije Thesaurum iz Pitomače.
Dodjela diploma i izložba vina održat će se u subotu, 1. lipnja u 18:00 sati u dvorištu iza stare škole u Pitomači. Uz degustaciju svih uzoraka, organizator je pripremio i bogatu zakusku, a zabavljat će vas Less band iz Pitomače.
Vidimo se i živjeli!
Cijele rezultate ocijenjivanja možete pogledati OVDJE
(izvor: Udruge vinogradara, podrumara i voćara “Aršanj”)