Prijavite svoje naselje za izbor najuređenijeg naselja općine Pitomača

viber slika 2024 05 13 14 41 32 491

Općina Pitomača i ove godine u sklopu proslave Dana općine – Vidova, pokreće akciju uređenja svoga mjesta. Akcija je naišla na uistinu veliki odaziv, što nas neizmjerno veseli, stoga ćemo i ove godine provesti  izbor najuređenije okućnice u svakom mjestu, te izbor najuređenijeg naselja općine Pitomača.

Ne možemo, a ne zahvaliti svima koji su se uključili u spomenutu akciju te slijedom navedenog, obraćamo se Vama kao predsjedniku Mjesnog odbora, no i Vama predsjednice i predsjednici Udruga da aktivirate svoje mještane i članove  kako bi ove godine Vaše mjesto bilo proglašeno najuređenijim.

Glede izbora najuređenije okućnice, molimo prikupiti kandidature te nam dostavite u pisanom obliku sa slikama i  kontakt podacima osoba koje se žele natjecati u izboru najuređenije okućnice do 11. lipnja 2024. godine.

U kategoriji uređenosti pojedinog mjesta ocjenjivati će se:

– uređenost (nogostupa, prometnica, kuća)

– opremljenost (klupe, spremnici za smeće, oznaka ulica i kućni brojevi, rasvjeta, signalizacija)

– cvjetnost i hortikulturno uređenje (cvjetne gredice, cvjetni balkoni, cvjetni prozori, uređenost igrališta, travnjaka u središtu mjesta).

U kategoriji uređenosti okućnice ocjenjivati će se:

– cvjetnost i hortikulturno uređenje (vlastito održavanje tijekom cijele godine, originalnost uređenja, raznovrsnost bilja)

– opremljenost (kućni broj, uredno pročelje, uređena ograda).

Sve prikupljene prijedloge Komisija će razmotriti i donijeti konačnu odluku, a proglašenje „NAJ“ biti će u subotu 15. lipnja 2024. na ljetnoj pozornici na Trgu kralja Tomislava u Pitomači oko 20,00 sati.