U spomen na doktora, vrsnog glazbenika i autora brojnih pjesama ovog vikenda u Pitomači 13. memorijal dr. Marijana Jergovića “Čuvar uspomena”

DSC6056

“Čuvar uspomena” jedna je od najpoznatijih pjesama koja svake godine nosi uspomenu na Pitomačanina, doktora Marijana Jergovića, vrsnog glazbenika i autora brojnih pjesama te jednog od utemeljitelja Glazbenog festivala “Pjesme Podravine i Podravlja”.

Prije svega, Jergović je bio čovjek velikog srca, a uspomene na njegovo stvaralaštvo i ove će godine odzvanjati u Centru za kulturu “Drago Britvić”. U spomen na čovjeka velikog srca, vrsnog glazbenika i autora u nedjelju, 12. svibnja s početkom u 19.30 sati održat će se 13. memorijal dr. Marijana Jergovića.

Interpretacijom njegovih djela, svake godine počast mu odaju brojni izvođači, a ove će godine to s ponosom učiniti Zoran Mišolongin, The Fusion, Dino Miklaužić, Madone, Anita Huđek, Alojz Lach, Lorena Vlašić, Tena Grlica, Željko Grozaj, Sastav Tonija Eterovića, Good old times band i Jan Stilinović.
U organizaciji Centra za kulturu “Drago Britvić”, a pod pokroviteljstvom Općine Pitomača, ulaznice za Memorijal možete nabaviti u pretprodaji u trgovini “Kušlec” (Trg kralja Tomislava 19) po cijeni od 2,50 eura.
(www.icv.hr, ib)