Održana je 22. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača

P1260419 Custom

U Pitomači je u utorak 18. lipnja održana 22. sjednica Općinskog vijeća Općine Pitomača pod predsjedanjem Rikarda Bakana te u nazočnosti općinskog načelnika Željka Grgačića. Nakon aktualnog sata, vijećnici su raspravljali i donosili odluke o četiri točke koje su se našle na Dnevnom redu.

Tako su donijeli Odluku o II. izmjeni Odluke o osnivanju Dječjeg vrtića „Potočnica“ čime DV „Potočnica“, sa sjedištem u Pitomači, Trg kralja Tomislava 12/1 svoju djelatnost ostvaruje u Matičnom vrtiću na navedenoj adresi te u područnom odjelu PO Stari Gradac, Stari Gradac, Matije Gupca 1. Dodatno, Područni odjel Stari Gradac obavlja svoju djelatnost pod nazivom Dječji vrtić „Potočnica“ i nema pravnu osobnost.

Isto tako, donesena je Odluka o izmjeni Odluke o osnivanju javne ustanove pod nazivom Knjižnica i čitaonica Pitomača, kao i odluka o promjeni sjedišta Knjižnice i čitaonice Pitomača, pa se tako utvrđuje adresa sjedišta Knjižnice i čitaonice Pitomača na način da dosadašnja adresa sjedišta: „Pitomača, Trg kralja Tomislava 2“ mijenja se u novu adresu koja glasi: „Pitomača, Trg kralja Tomislava 12“.

Također, vijećnici su donijeli Odluku o poništenju Odluke o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području općine Pitomača. Općinsko vijeće donijelo je Odluku iz razloga što u Odluci o raspisivanju javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Pitomača je određena maksimalna površina od 60 ha koja se može dati u zakup, te bi se time dovelo u neravnopravan položaj određene sudionike natječaja. Određivanje ovakvog maksimuma u natječaju za zakup u suprotnosti je sa strategijom poljoprivrede do 2030. godine osobito u dijelu provedbenog mehanizma E.1. koji govori o zaustavljanju iseljavanja iz ruralnih područja i otvaranja novih radnih mjesta.

Javni natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području općine Pitomača bit će ponovo raspisan u roku od 90 dana od stupanja na snagu ove Odluke.

FOTOGALERIJA

(www.icv.hr)