Rajnski rizling Dražena Martinčevića iz Grabrovnice proglašen šampionom ovogodišnje 42. Izložbe vina i Načelnikovim vinom

MG 2163 Custom

U sklopu Dana općine Pitomača u subotu 1. lipnja je održana i tradicionalna 42. izložba vina u organizaciji Udruge vinogradara, podrumara i voćara „Aršanj“. Na ovogodišnjoj izložbi, prema riječima predsjednika Udruge Zlatka Jakupeca, prezentirano je i ocijenjeno 72 uzoraka.

Komisija pod predsjedanjem dipl. ing. Franje Majnarića iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu (HAPIH) iz Zagreba izložbu je ocijenila izrazito uspješnom.

-Bez obzira na lošiju lanjsku vinogradarsku godinu te manji broj pristiglih uzoraka, vi u Pitomači možete biti ponosni na rezultate. Imate visoki postotak zlatnih medalja te svega jedan neocijenjeni uzorak što govori da su vina pitomačkog kraja jako dobra i usudim se reći da je ovo, prema rezultatima, jedna od najuspješnijih izložbi ove godine – vrlo zadovoljan je bio predsjednik komisije Majnarić.

Zlatnu diplomu dobilo je 23 uzoraka, srebrnu 44, brončanu 5, dok je samo jedan uzorak ostao neocijenjen.

Šampion izložbe te ujedno i Načelnikovo vino za 2024. je Rajnski rizling Dražena Martinčevića iz Grabrovnice, a najbolje ocijenjeno vino je voćno vino od Haskap vinarije Thesaurum iz Pitomače.

FOTOGALERIJA

(www.icv.hr, ib, foto: I. Barčan)